OVER GDH-HOLDING

Het fundament van Green Deal Houses (Holding) BV (GDH)  wordt gevormd door drie kernspecialisaties, die samen garant staan voor:

  1. Architectuur: Jo Rutzen (Link: Jo Rutzen – LinkedIn ) (link: naar jorutzenholdingbv.com )
  2. Project- / Business en conceptontwikkeling: Bart Borghans (link: Bart Borghans | XING)
  3. Bouw-/woning en contractrecht.

Deze 3 partijen hebben samen in maart 2023 Green Deal Houses (Holding) / GDH opgericht;

Dit in de overtuiging dat er nieuwe, betere leefomgevingen met een blijvend goede balans tussen mens, natuur en woon- en recreatieruimte, gecreëerd dienen te worden. Steekwoorden hierbij zijn o.a.: optimalisatie van beschikbare woon- en landschapsruimte, gebruik van bio-based bouwmaterialen, duurzaamheid, regeneratieve energieopwekking & -opslag, voorzien in milieuvriendelijke (eigen) waterzuivering, etc.

Veel van deze zaken staan ook beschreven in de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen – Verenigde Naties – Nederlands (unric.org) -Nederlands, Sustainable Development Goals remain EU’s “compass” (unric.org) – Engels

17 Ziele – Vereinte Nationen – Regionales Informationszentrum für Westeuropa (unric.org) – Deutsch

en in het j.l tot stand gekomen EU-Green Deal Akkoord: Engels: ( A Renovation Wave for Europe – greening our buildings, creating jobs, improving lives )  Nederlands: Een renovatiegolf voor Europa – groenere gebouwen, meer banen, hogere levenskwaliteit ), Duits: Eine Renovierungswelle für Europa – umweltfreundlichere Gebäude, mehr Arbeitsplätze und bessere Lebensbedingungen Vandaar ook onze bedrijfsnaam: Green Deal Houses met als propositie: Duurzaam wonen voor een groenere toekomst !

Bart Borghans en Jo Rutzen vormen samen de directie en voeren het dagelijks bestuur. Zij bespreken graag met U de projectmogelijkheden in/voor uw (directe) omgeving.

Neem contact met hen op via: infogdhbv.com

Jo Rutzen, Chief Technology Officer (CTO) en architect

Jo heeft meer dan 25 jaar geleden zijn intrede gedaan in de boeiende wereld van vastgoed- en bouwontwikkeling. Sindsdien heeft hij zijn professionele reis met groot enthousiasme voortgezet, altijd met als doel duurzame leefomgevingen te creëren waarin mens en natuur centraal staan.

Zijn carrière begon met het opstellen van eigentijdse bouwplannen en het herzien van verouderde plannen om aan de veranderende eisen te voldoen. In de loop der jaren heeft hij deelgenomen aan verschillende wedstrijden voor levensloopbestendig wonen en zich intensief beziggehouden met de ontwikkeling van dementiezorgwoningen en het plannen van een dementiedorp. Ook heeft hij kinderdagverblijven opgericht en concepten voor groene vakantieparken ontwikkeld, wat tot zijn expertisegebieden behoort.

Jo Rutzen gelooft sterk in duurzame bouwmethoden die de omgeving beschermen. Hij zet zich in voor regeneratieve energieopwekking en -opslag, evenals milieuvriendelijke waterzuivering. Hij heeft een visie om mobiliteitsconcepten te ontwikkelen voor kleine gemeenschappen die ‘car-sharing’ en openbaar vervoer naadloos integreren.

Een ander belangrijk aspect van zijn werk is het concept “Meergeneratiewonen”. Hierbij houdt hij rekening met de verschillende Sinus Milieus om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften en levensstijlen van mensen.

Het bevorderen van een evenwichtige “life work balance” en het creëren van natuurrijke tuinen die gezondheid en biodiversiteit ondersteunen, zijn voor hem van groot belang. Het sociale aspect van projecten staat altijd centraal.

Als medeoprichter en bestuurslid van de non-profitorganisatie Tiny ways e.V. (Anbi) (www.tinyways.de), biedt hij gratis advies aan lokale en provinciale overheden om vanaf het begin mensgerichte (gebieds-/woon) ontwikkelingen mogelijk te maken.

Dankzij zijn familiale wortels en contacten met Nederlandse vrienden en zakenpartners heeft hij met succes zijn activiteiten uitgebreid naar Nederland. Hij kijkt ernaar uit om zijn jarenlange ervaring en expertise in duurzame vastgoedprojecten daar in te zetten.

Met zijn bedrijf, ‘Jo Rutzen Holding bv’, is hij partner in en werkt hij nauw samen met Green Deal Houses (holding) BV (GDH) om duurzame projecten te realiseren op het gebied van vastgoed en toerisme. Samen met hun partners streven ze ernaar een leefomgeving te creëren die ook voor komende generaties waardevol is en een positieve impact heeft op mens en natuur. Zijn passie voor duurzame leefomgevingen drijft hem elke dag opnieuw.

Jo Rutzen en zijn architect team staan klaar om te helpen bij het realiseren van uw project.

Tot ziens!

Jo Rutzen

Bart Borghans (CEO) Chief Executive Officer –  Bouwconcept- & Business Development

Bart is een uiterst competente en gedreven professional met meer dan 25 jaar werkervaring op het gebied van (bouw-)project- en bedrijfsmanagement met uitgebreide internationale ervaring. Zijn leiderschap is visionair en stelt hem in staat om complexe ondernemings- en bouwconcepten te plannen, coördineren en succesvol te managen, altijd met het doel om bedrijfs-/projectprestaties te maximaliseren.

Zijn brede bedrijfskundige achtergrond omvat een uitstekende staat van dienst, opgedaan in (interim) management en directieposities, zowel in de private als publieke omgeving. Zijn kerncompetenties en vaardigheden omvatten International Business & Communication (Marcom B), Bedrijfskundig & Commercieel Management, Logistiek- en personeelsmanagement (KMO) en Financieel Management (RuG). Deze background stelt hem in staat om diverse en multiculturele teams van architecten en ingenieurs tot aannemers en leveranciers, te leiden, gestelde doelen te behalen en hoogwaardige resultaten te leveren, zelfs in de meest veeleisende en dynamische omgevingen.

Zijn expertise omvat diepgaand begrip van projectlevenscycli, kostenbeheersing, risicomanagement en kwaliteitsborging en het vermogen om complexe technische en financiële uitdagingen aan te pakken waarbij visie en strategie van het bedrijf gewaarborgd blijft.

Naast de bedrijfskundige en communicatieve vaardigheden, heeft Bart ruim technisch inzicht, essentieel voor het opbouwen van sterke werkrelaties en het motiveren van gemêleerde projectteams. Hij is ervaren in het cultiveren van samenwerking tussen diverse (project)stakeholders, zoals interne en externe belanghebbenden, overheden, non-profit en commerciële partijen en particulieren; dit is cruciaal voor succesvolle realisaties van projectdoelstellingen.

Met zijn holding, Barts Biz BV, is hij een van de drie partners van Green Deal Houses (Holding) BV, waar hij samen met Jo Rutzen het dagelijks bestuur vormt. Ze staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw project!

Tot ziens!

Bart Borghans